Mire szolgál az e-Oxi alkalmazás?

Az e-Oxi egy egészségnapló alkalmazás, mely egy speciális pulzoximéter segítségével ad lehetőséget bizonyos élettani paraméterek nyomon követésére. A mért értékek kapcsolatban állnak a szív és érrendszer, a tüdő, valamint a vegetatív idegrendszer működésével, így a rendszeres, kényelmes otthoni mérések egyfajta képet adnak az Ön állapotáról, illetve állapotváltozásáról. Orvosa, vagy terapeutája távolról láthatja és követheti az Ön naplózott adatait, mely támpontot / segítséget nyújthat számára az Ön egészségének fejlesztéséhez, kezelésének optimalizálásához.

Törekedtünk arra, hogy idősebb felhasználók számára is könnyen használható legyen a folyamat, így a következő funkciókat változtattuk meg:

 • orvos / egészségéért felelős személy által indított regisztráció
 • SMS értesítés a felhasználó telefonjára
 • automatikus összekapcsolás a háziorvos és a felhasználó közt
 • adatok kitöltése és regisztráció véglegesítése a felhasználó által
 • az applikációból is elérhető minden segédanyag, ami az e-Oxi használatához szükséges

Milyen feltételek szükségesek az alkalmazás telepítéséhez és használatához?

 • Okoseszköz (okostelefon, tablet) Android, vagy iOS operációs rendszerrel. Eszközének Android 7+, iOS 12+ operációs rendszerrel kell rendelkezni. *
 • Aktív mobil előfizetés, melyhez SMS fogadására képes hívószám tartozik.
 • Az okos eszközön aktív  adatkapcsolat és egyidejű bluetooth kapcsolat szükséges (kapcsolódás a pulzoximéter mérőeszközhöz).
 • Stabil internet adatkapcsolat a mérések elvégzéséhez és az adatok beküldéséhez, a mérési eredmények megjelenítéséhez. (wifi vagy mobil internet)
 • Legalább egy egészséges, a mérés elvégzésére alkalmas ujj megléte a felhasználó kezén.

*Az e-Oxi alkalmazás működése a  leggyakrabban használt okos eszközökre van optimalizálva. Lehetnek olyan eszköz típusok, melyeken az alkalmazás megjelenése és működése nem optimális.

e-Oxi használatának ajánlott módja

 1. Napi háromszor ajánlatos méréseket végezni – egy mérés nem tart tovább 3 percnél! A méréseket mindig ugyanabban az élethelyzetben javasolt elvégezni.
 2. A méréseket nyugalomban, legalább 5 perc ülés után végezze el.
 3. Ha van otthon mandzsettás vérnyomásmérője, akkor a mérés előtt közvetlenül végezzen vérnyomás mérést is az adatok pontosabb értelmezése céljából. A vérnyomásmérés eredményeit rögzítheti az applikáció megfelelő mezőiben a mérési folyamat során.

 

FONTOS: a SpO2 = vér oxigén telítettségét Önnek kell figyelnie és tájékoztatnia orvosát, ha 93% -nál alacsonyabb értékeket észlelne. Orvosa nem tudja folyamatosan monitorozni az Ön méréseit – viszont amennyiben Ön tájékoztatja őt eltérésekről, akkor pontos adatok birtokában már könnyebben dönthet arról, hogy hogyan folytassa az Ön gondozását.

SMS meghívás a regisztrációhoz, a regisztráció folyamata

 1. Az orvosával / terapeutájával történő megbeszélés alapján, nevének, telefonszámának, országkódjának és TAJ számának megadását követően orvosa / terapeutája elindítja a meghívási folyamatot, melynek eredményeként Ön egy SMS üzenetet kap telefonjára. Az SMS-ben található linkre kattintva megnyílik a regisztrációs űrlap.
 2. A regisztrációs űrlapon a felhasználónak meg kell adni:

  • nevét (ez a név fog megjelenni az alkalmazásban)
  • cím (OPCIONÁLIS!), ami a postai kézbesítési címe. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a mérés végzéséhez szükséges pulzoximéter eszközt orvosa / terapeutája juttatja el Önhöz, ezért van szükség a postai címére.
  • országkód (ahol TAJ kártyáját kiállították)
  • TAJ számát ismételten meg kell adnia. Amennyiben az Ön által megadott TAJ szám eltér az orvosa / terapeutája által megadott TAJ számtól, javítsa a hibásan megadott számot. A regisztrációt csak úgy tudja befejezni, ha a két TAJ szám egyezik. A TAJ számot utólag nem lehet javítani, ezért kérjük körültekintően járjon el a szám megadásánál.

  FONTOS INFORMÁCIÓ: az alkalmazásba történő belépésnél az országkódot és TAJ számát kell majd megadni a felhasználónév mezőkben.

  • születési dátumát, nemét, magasságát és testtömegét. Ezek az adatok a paraméterek értelmezéséhez szükségesek.                                   
 3. Visszajelzés a sikeres regisztrációról

  Amennyiben minden adatot megfelelően megadott és elfogadta az Adatvédelmi szabályzatot, valamint a Felhasználási feltételeket, a sikeres regisztrációról visszajelzést fog kapni a webes felületen keresztül, illetve SMS-ben is (melyet szükség esetén később is meg tud nyitni). A visszajelzésben vannak elhelyezve az alkalmazás letöltéséhez, illetve a pulzoxi vásárláshoz szükséges linkek, amennyiben szükség lenne rá.

A mobilalkalmazás letöltése és telepítése

A regisztrációt megerősítő üzenetben található linkre kattintva letöltheti készülékére az e-Oxi mobilalkalmazást.

iOS alkalmazás letöltéséhez szükség lehet az AppleID-jához tartozó jelszavára.

Bejelentkezés és mérések végzése

Az alkalmazásba történő belépéshez meg kell adni az Ön felhasználónevét (itt kell kiválasztania a megfelelő országkódot, és beírnia TAJ számát, pl. HU 123456789) illetve meg kell adnia a jelszavát (a regisztrációs meghívó SMS-hez használt telefonszámának utolsó 7 számjegye, a 36XX előhívó utáni 7 számjegy).

Amennyiben  az Ön által megadott belépési adatokkal nem tud belépni az alkalmazásba, kérjük keresse meg ügyfélszolgálatunkat a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Az első belépés alkalmával egy rövid ismertetőt (TUTORIAL) fog találni, amely hasznos tudnivalókat és tippeket tartalmaz az alkalmazás használatával, valamint a helyes mérés elvégzésével kapcsolatban, kérjük figyelmesen olvassa el!

Screenshot_20201120-090307_SCN4ALL
Első belépés alkalmával megjelenő tájékoztató

Miután belépett, a főoldalra kerül, ahol  három lehetőség közül választhat: megtekintheti korábbi méréseinek eredményét, új mérést végezhet, valamint ismét megtekintheti az ismertetőt.

Az új mérés folyamata az eszközök párosításával kezdődik, amelyhez aktív, elérhető Bluetooth kapcsolat szükséges mind a telefonon, mind a pulzoximéteren, valamint a mobil eszköz számára elérhető stabil adatkapcsolatra is szükség van. 

A pulzoximétert az eszköz tetején található fehér gomb megnyomásával tudja bekapcsolni. Amennyiben ön jobbkezes, illessze a bal mutatóujjára az eszközt (telefonját tartsa a jobb kezében, vagy helyezze az asztalra) és várjon, amíg a pulzushullám és a szívverés megjelenik a kijelzőn. A mérés elkezdése előtt kérjük, győződjön meg róla, hogy az okoseszköz és a pulzoxi kijelzőjén a Bluetooth jel megjelent.  Amennyiben a pulzoximéteren nem lenne aktív a Bluetooth, tartsa nyomva a fehér gombot kb 3 másodpercen keresztül, amíg a Bluetooth ikon megjelenik. Az “Új mérés” gomb megnyomásakor  az alkalmazás megjeleníti a BerryMed nevű eszközt, kattintson rá a csatlakozáshoz.

A következő lépés a jelenlegi adatairól szól. Ennek az oldalnak a kitöltésekor/módosításakor már maradjon az ujján, és legyen bekapcsolva a pulzoximéter. Ellenőrizze az utolsó mentett súly és magassági adatait, amennyiben az elmúlt időben változás történt, módosítsa őket. Továbbá erősen ajánljuk, hogy a SCN4ALL eszközzel történő mérés előtt, végezzen vérnyomás mérést, majd adja meg a szisztolés és diasztolés vérnyomás értékeit az utolsó beviteli mezőben az oldalon, ez segíti az orvosát az eredményei kiértékelésében. Amennyiben felkészült a mérésre, nyomja meg a ‘Mérés indítása’ ikont.

Screenshot_20201120-090428_SCN4ALL
Elérhető pulzoximéter az "Eszköz párosítása" oldalon
Screenshot_20201120-090615_SCN4ALL
Mérés előtti adatok megjelenítése

A mérés 140 másodpercig tart, ezalatt Önnek és a telefonjának mozdulatlan helyzetben kell lennie, kerüljön mindenféle mozgást, beleértve a beszédet is. Az orvosa további mérési feltételeket határozhat meg Önnek (a mérést gyógyszerszedés előtt végezze, a mérés a nap egy adott időpontjában történjen, stb.), kérjük mindig kövesse az orvosa utasításait.

Miután lejár az idő, a mérés után lehetősége van a méréshez kapcsolódó megjegyzések megadására, ezáltal értékes információkat ad az orvosának (hogy érzi magát, észlelt-e magán valami tünetet, vagy írjon ide bármi releváns orvosi eredményt vagy eseményt ami az utóbbi időben történt).

Screenshot_20201120-090638_SCN4ALL
A mérés közben látható kijelző
Screenshot_20210127-155533_e-Oxi test
Mérés után megjegyzés küldése

A mérés utáni megjegyzések megadásával a felvétel és a megjegyzések egy szervernek továbbítódnak feldolgozásra, majd az eredményeket visszaküldi az alkalmazásba. Ez általában néhány másodpercet vesz igénybe, ezalatt a töltés képernyő látható (vegye figyelembe, hogy új felhasználó első mérésének feldolgozása általában több ideig, akár 25-30 másodpercig is eltarthat). Az “Aktuális mérés” oldal kiemeli a mérés legfontosabb paramétereit, illetve nyomon követhető az egyes  paraméterek trendjének alakulása. Habár az eredmények alapos értelmezése szakképzett tudást igényel, a mérés végén Ön is láthatja, hogy a korábbi mérései milyen trendet követnek. Vegye figyelembe, hogy ezek a paraméterek dinamikusan változnak, szakember segítségét vegye igénybe a kielemzésükben. Mindig konzultáljon az orvosával, ha bármilyen kérdése lenne az eredményével kapcsolatban! 

A főoldalra visszatérve a “kártyákra” kattintva, megtekintheti az utolsó 5 mérését az alkalmazás főoldalán. 

A tudnivalók újra megtekinthetőek az ‘Útmutató’ gombra kattintva, a kijelentkezés, nyelvbeállítás és mértékegység beállítás pedig a bal felső gomb megnyomásával lehetséges.

Screenshot_20201120-090919_SCN4ALL
Mérés beküldése
Screenshot_20210127-161429_e-Oxi test
Mérés után látható paraméterek

Kihez forduljak, ha panaszom van?

A program során, ha bármilyen panasza van, rosszul érzi magát vagy fájdalmat érez, a szokásos módon járjon el: jelezze háziorvosának, vagy amennyiben a tünetek súlyossága indokolja, értesítse az orvosi ügyeletet, a mentőszolgálatot (112). Jelen vizsgálatban való részvétele az általános egészségügyi ellátási betegutat nem befolyásolja.

 

Hívja a 112-t, amennyiben:

 • Nyugalomban nem tud rövid mondatokat befejezni légszomj miatt

 • A légzése hirtelen, egy órán belül rosszabbodik

VAGY amennyiben az alábbi, súlyosabb betegségre utaló általánosabb jelek kialakulnak:

 • Vért köhög fel

 • Ajkai vagy arca elkékül

 • Fázik és izzad, arca sápadt vagy foltos a bőre

 • Kiütése van, mely üvegpohárral történő nyomás ellenére sem fakul

 • Összeesik vagy elájul

 • Izgatottá, zavarttá vagy nagyon álmossá válik

 • Vizelet elakadása-, vagy csökkent vizelési mennyisége van 

 

 

Pulzoximéteres értékek

 • amennyiben mentőhívást indokolttá tévő tüntete van, kérjük haladéktalanul hívja a 112-t!

 • amennyiben nincs ilyen tünete:

 • ha a pulzoximéter SpO2 mezője 93%-nál kisebb értéket mutat 

 • VAGY a megszokott értéknél 5% ponttal kevesebb, de nincs mentő hívást indokló tünete, ismételje meg a mérést. Amennyiben az érték romlik, vagy 60 perc múlva sem javul, hívja háziorvosát vagy az ügyeletet.

 

 Hívja háziorvosát/háziorvosi ügyeletet– amint csak lehetséges, amennyiben:

 • Lassan kezdi még rosszabbul érezni magát, még több légszomja  van az elmúlt két-vagy több órában

 • Légzési nehézsége lesz, amikor fel kell kelnie, hogy mosdóba menjen, vagy hasonló helyzetekben

 • Érzi, hogy valami nincs rendben (általános gyengeség, extrém fáradtság, étvágytalanság, csökkent vizeletmennyiség, képtelen ellátni magát – egyszerű feladatoknál, úgy mint kézmosás, öltözködés, ételkészítés)

Meddig tart a program?

A vizsgálat hosszáról a háziorvosa dönt. Az alap mérési idő két hét, de klinikai állapota függvényében a háziorvosa dönthet úgy, hogy meghosszabbítja a mérési intervallumot, amelyről telefonon értesíti Önt. A háziorvos döntése alapján a mérések lezárultát követően az Ön számára a program véget ér, a kiadott pulzoximéter eszközt megtisztítva / fertőtlenítve, az eredeti csomagolásba visszahelyezve szállításra elő kell készíteni, és a háziorvossal egyeztetett módon vissza kell juttatni.

Elérhetőségeink, amennyiben segítségünkre van szüksége:

Email címünk: info@scn4all.com

Telefonon elérhetőek vagyunk munkanapokon 8.00 – 18.00 között: +36 30 444 6908

Letölthető használati útmutató magyarul: e-Oxi_felhasználói_útmutató

Download e-Oxi tutorial: e-Oxi_tutorial_for_users

Születési dátum kiválasztásának menete: Videó

Üdvözöljük az e-Oxi alkalmazás oldalán!

Ebből a cikkből megtanulhatja, hogy hogyan kell telepíteni az alkalmazást, használni az eszközt, és elemezni az eszköz által mért adatokat.

KULIN DÁNIEL

Mire szolgál az e-Oxi alkalmazás?

Az e-Oxi egy egészségnapló alkalmazás, mely egy speciális pulzoximéter segítségével ad lehetőséget bizonyos élettani paraméterek nyomon követésére. A mért értékek kapcsolatban állnak a szív és érrendszer, a tüdő, valamint a vegetatív idegrendszer működésével, így a rendszeres, kényelmes otthoni mérések egyfajta képet adnak az Ön állapotáról, illetve állapotváltozásáról. Orvosa, vagy terapeutája távolról láthatja és követheti az Ön naplózott adatait, mely támpontot / segítséget nyújthat számára az Ön egészségének fejlesztéséhez, kezelésének optimalizálásához.

Törekedtünk arra, hogy idősebb felhasználók számára is könnyen használható legyen a folyamat, így a következő funkciókat változtattuk meg:

 • orvos / egészségéért felelős személy által indított regisztráció
 • SMS értesítés a felhasználó telefonjára
 • automatikus összekapcsolás a háziorvos és a felhasználó közt
 • adatok kitöltése és regisztráció véglegesítése a felhasználó által
 • az applikációból is elérhető minden segédanyag, ami az e-Oxi használatához szükséges

Milyen feltételek szükségesek az alkalmazás telepítéséhez és használatához?

 • Okoseszköz (okostelefon, tablet) Android, vagy iOS operációs rendszerrel. Eszközének Android 7+, iOS 12+ operációs rendszerrel kell rendelkezni. *
 • Aktív mobil előfizetés, melyhez SMS fogadására képes hívószám tartozik.
 • Az okos eszközön aktív  adatkapcsolat és egyidejű bluetooth kapcsolat szükséges (kapcsolódás a pulzoximéter mérőeszközhöz).
 • Stabil internet adatkapcsolat a mérések elvégzéséhez és az adatok beküldéséhez, a mérési eredmények megjelenítéséhez. (wifi vagy mobil internet)
 • Legalább egy egészséges, a mérés elvégzésére alkalmas ujj megléte a felhasználó kezén.

*Az e-Oxi alkalmazás működése a  leggyakrabban használt okos eszközökre van optimalizálva. Lehetnek olyan eszköz típusok, melyeken az alkalmazás megjelenése és működése nem optimális.

e-Oxi használatának ajánlott módja

 1. Napi háromszor ajánlatos méréseket végezni – egy mérés nem tart tovább 3 percnél! A méréseket mindig ugyanabban az élethelyzetben javasolt elvégezni.
 2. A méréseket nyugalomban, legalább 5 perc ülés után végezze el.
 3. Ha van otthon mandzsettás vérnyomásmérője, akkor a mérés előtt közvetlenül végezzen vérnyomás mérést is az adatok pontosabb értelmezése céljából. A vérnyomásmérés eredményeit rögzítheti az applikáció megfelelő mezőiben a mérési folyamat során.

 

FONTOS: a SpO2 = vér oxigén telítettségét Önnek kell figyelnie és tájékoztatnia orvosát, ha 93% -nál alacsonyabb értékeket észlelne. Orvosa nem tudja folyamatosan monitorozni az Ön méréseit – viszont amennyiben Ön tájékoztatja őt eltérésekről, akkor pontos adatok birtokában már könnyebben dönthet arról, hogy hogyan folytassa az Ön gondozását.

SMS meghívás a regisztrációhoz, a regisztráció folyamata