Mire szolgál az e-Oxi alkalmazás?

Az e-Oxi egy egészségnapló alkalmazás, mely egy speciális pulzoximéter segítségével ad lehetőséget bizonyos élettani paraméterek nyomon követésére. A mért értékek kapcsolatban állnak a szív és érrendszer, a tüdő, valamint a vegetatív idegrendszer működésével, így a rendszeres, kényelmes otthoni mérések egyfajta képet adnak az Ön állapotáról, illetve állapotváltozásáról. Orvosa, vagy terapeutája távolról láthatja és követheti az Ön naplózott adatait, mely támpontot / segítséget nyújthat számára az Ön egészségének fejlesztéséhez, kezelésének optimalizálásához.

Törekedtünk arra, hogy idősebb felhasználók számára is könnyen használható legyen a folyamat, így a következő funkciókat változtattuk meg:

 • orvos / egészségéért felelős személy által indított regisztráció
 • SMS értesítés a felhasználó telefonjára
 • automatikus összekapcsolás a háziorvos és a felhasználó közt
 • adatok kitöltése és regisztráció véglegesítése a felhasználó által
 • az applikációból is elérhető minden segédanyag, ami az e-Oxi használatához szükséges

Milyen feltételek szükségesek az alkalmazás telepítéséhez és használatához?

 • Okoseszköz (okostelefon, tablet) Android, vagy iOS operációs rendszerrel. Eszközének Android 7+, iOS 12+ operációs rendszerrel kell rendelkezni. *
 • Aktív mobil előfizetés, melyhez SMS fogadására képes hívószám tartozik.
 • Az okos eszközön aktív  adatkapcsolat és egyidejű bluetooth kapcsolat szükséges (kapcsolódás a pulzoximéter mérőeszközhöz).
 • Stabil internet adatkapcsolat a mérések elvégzéséhez és az adatok beküldéséhez, a mérési eredmények megjelenítéséhez. (wifi vagy mobil internet)
 • Legalább egy egészséges, a mérés elvégzésére alkalmas ujj megléte a felhasználó kezén.

 

*Az e-Oxi alkalmazás működése a  leggyakrabban használt okos eszközökre van optimalizálva. Lehetnek olyan eszköz típusok, melyeken az alkalmazás megjelenése és működése nem optimális.

e-Oxi használatának ajánlott módja

 1. Napi háromszor ajánlatos méréseket végezni – egy mérés nem tart tovább 3 percnél! A méréseket mindig ugyanabban az élethelyzetben javasolt elvégezni.
 2. A méréseket nyugalomban, legalább 5 perc ülés után végezze el.
 3. Ha van otthon mandzsettás vérnyomásmérője, akkor a mérés előtt közvetlenül végezzen vérnyomás mérést is az adatok pontosabb értelmezése céljából. A vérnyomásmérés eredményeit rögzítheti az applikáció megfelelő mezőiben a mérési folyamat során.

 

FONTOS: a SpO2 = vér oxigén telítettségét Önnek kell figyelnie és tájékoztatnia orvosát, ha 93% -nál alacsonyabb értékeket észlelne. Orvosa nem tudja folyamatosan monitorozni az Ön méréseit – viszont amennyiben Ön tájékoztatja őt eltérésekről, akkor pontos adatok birtokában már könnyebben dönthet arról, hogy hogyan folytassa az Ön gondozását.

SMS meghívás a regisztrációhoz, a regisztráció folyamata

 1. Az orvosával / terapeutájával történő megbeszélés alapján, nevének, telefonszámának és TAJ számának megadását követően orvosa / terapeutája elindítja a meghívási folyamatot, melynek eredményeként Ön egy SMS üzenetet kap telefonjára. Az SMS-ben található linkre kattintva megnyílik a regisztrációs űrlap.
 2. A regisztrációs űrlapon a felhasználónak meg kell adni:

  • nevét (ez a név fog megjelenni az alkalmazásban)
  • cím, ami a postai kézbesítési címe. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a mérés végzéséhez szükséges pulzoximéter eszközt orvosa / terapeutája juttatja el Önhöz, ezért van szükség a postai címére.
  • TAJ számát ismételten meg kell adnia. Amennyiben az Ön által megadott TAJ szám eltér az orvosa / terapeutája által megadott TAJ számtól, javítsa a hibásan megadott számot. A regisztrációt csak úgy tudja befejezni, ha a két TAJ szám egyezik. A TAJ számot utólag nem lehet javítani, ezért kérjük körültekintően járjon el a szám megadásánál.

  FONTOS INFORMÁCIÓ: az alkalmazásba történő belépésnél TAJ számát kell majd megadni a felhasználónév mezőben.

  • születési dátumát, nemét, magasságát és testtömegét. Ezek az adatok a paraméterek értelmezéséhez szükségesek.                                   
 3. Visszajelzés a sikeres regisztrációról

  Amennyiben minden adatot megfelelően megadott és elfogadta az Adatvédelmi szabályzatot, valamint a Felhasználási feltételeket, a sikeres regisztrációról visszajelzést fog kapni a webes felületen keresztül, illetve SMS-ben is (melyet szükség esetén később is meg tud nyitni). A visszajelzésben vannak elhelyezve az alkalmazás letöltéséhez, illetve a pulzoxi vásárláshoz szükséges linkek, amennyiben szükség lenne rá.

A mobilalkalmazás letöltése és telepítése

A regisztrációt megerősítő üzenetben található linkre kattintva letöltheti készülékére az e-Oxi mobilalkalmazást.

iOS alkalmazás letöltéséhez szükség lehet az AppleID-jához tartozó jelszavára.

Bejelentkezés és mérések végzése

Az alkalmazásba történő belépéshez meg kell adni az Ön felhasználónevét (itt kell megadni az Ön TAJ számát, pl. 123456789) és jelszavát (a regisztrációs meghívó SMS-hez használt telefonszámának utolsó 7 számjegye, a 36XX előhívó utáni 7 számjegy).

Amennyiben  az Ön által megadott belépési adatokkal nem tud belépni az alkalmazásba, kérjük keresse meg ügyfélszolgálatunkat a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Az első belépés alkalmával egy rövid ismertetőt (TUTORIAL) fog találni, amely hasznos tudnivalókat és tippeket tartalmaz az alkalmazás használatával, valamint a helyes mérés elvégzésével kapcsolatban, kérjük figyelmesen olvassa el!

Screenshot_20201120-090307_SCN4ALL
Első belépés alkalmával megjelenő tájékoztató

Miután belépett, a főoldalra kerül, ahol  három lehetőség közül választhat: megtekintheti korábbi méréseinek eredményét, új mérést végezhet, valamint ismét megtekintheti az ismertetőt.

Az új mérés folyamata az eszközök párosításával kezdődik, amelyhez aktív, elérhető Bluetooth kapcsolat szükséges mind a telefonon, mind a pulzoximéteren, valamint a mobil eszköz számára elérhető stabil adatkapcsolatra is szükség van. 

A pulzoximétert az eszköz tetején található fehér gomb megnyomásával tudja bekapcsolni. Amennyiben ön jobbkezes, illessze a bal mutatóujjára az eszközt (telefonját tartsa a jobb kezében, vagy helyezze az asztalra) és várjon, amíg a pulzushullám és a szívverés megjelenik a kijelzőn. A mérés elkezdése előtt kérjük, győződjön meg róla, hogy az okoseszköz és a pulzoxi kijelzőjén a Bluetooth jel megjelent.  Amennyiben a pulzoximéteren nem lenne aktív a Bluetooth, tartsa nyomva a fehér gombot kb 3 másodpercen keresztül, amíg a Bluetooth ikon megjelenik. Az “Új mérés” gomb megnyomásakor  az alkalmazás megjeleníti a BerryMed nevű eszközt, kattintson rá a csatlakozáshoz.

A következő lépés a jelenlegi adatairól szól. Ennek az oldalnak a kitöltésekor/módosításakor már maradjon az ujján, és legyen bekapcsolva a pulzoximéter. Ellenőrizze az utolsó mentett súly és magassági adatait, amennyiben az elmúlt időben változás történt, módosítsa őket. Továbbá erősen ajánljuk, hogy a SCN4ALL eszközzel történő mérés előtt, végezzen vérnyomás mérést, majd adja meg a szisztolés és diasztolés vérnyomás értékeit az utolsó beviteli mezőben az oldalon, ez segíti az orvosát az eredményei kiértékelésében. Amennyiben felkészült a mérésre, nyomja meg a ‘Mérés indítása’ ikont.

Screenshot_20201120-090428_SCN4ALL
Elérhető pulzoximéter az "Eszköz párosítása" oldalon
Screenshot_20201120-090615_SCN4ALL
Mérés előtti adatok megjelenítése

A mérés 140 másodpercig tart, ezalatt Önnek és a telefonjának mozdulatlan helyzetben kell lennie, kerüljön mindenféle mozgást, beleértve a beszédet is. Az orvosa további mérési feltételeket határozhat meg Önnek (a mérést gyógyszerszedés előtt végezze, a mérés a nap egy adott időpontjában történjen, stb.), kérjük mindig kövesse az orvosa utasításait.

Miután lejár az idő, a mérés után lehetősége van a méréshez kapcsolódó megjegyzések megadására, ezáltal értékes információkat ad az orvosának (hogy érzi magát, észlelt-e magán valami tünetet, vagy írjon ide bármi releváns orvosi eredményt vagy eseményt ami az utóbbi időben történt).

Screenshot_20201120-090638_SCN4ALL
A mérés közben látható kijelző
Screenshot_20210127-155533_e-Oxi test
Mérés után megjegyzés küldése

A mérés utáni megjegyzések megadásával a felvétel és a megjegyzések egy szervernek továbbítódnak feldolgozásra, majd az eredményeket visszaküldi az alkalmazásba. Ez általában néhány másodpercet vesz igénybe, ezalatt a töltés képernyő látható (vegye figyelembe, hogy új felhasználó első mérésének feldolgozása általában több ideig, akár 25-30 másodpercig is eltarthat). Az “Aktuális mérés” oldal kiemeli a mérés legfontosabb paramétereit, illetve nyomon követhető az egyes  paraméterek trendjének alakulása. Habár az eredmények alapos értelmezése szakképzett tudást igényel, a mérés végén Ön is láthatja, hogy a korábbi mérései milyen trendet követnek. Vegye figyelembe, hogy ezek a paraméterek dinamikusan változnak, szakember segítségét vegye igénybe a kielemzésükben. Mindig konzultáljon az orvosával, ha bármilyen kérdése lenne az eredményével kapcsolatban! 

A főoldalra visszatérve a “kártyákra” kattintva, megtekintheti az utolsó 5 mérését az alkalmazás főoldalán. 

A tudnivalók újra megtekinthetőek az ‘Útmutató’ gombra kattintva, a kijelentkezés, nyelvbeállítás és mértékegység beállítás pedig a bal felső gomb megnyomásával lehetséges.

Screenshot_20201120-090919_SCN4ALL
Mérés beküldése
Screenshot_20210127-161429_e-Oxi test
Mérés után látható paraméterek

Kihez forduljak, ha panaszom van?

A program során, ha bármilyen panasza van, rosszul érzi magát vagy fájdalmat érez, a szokásos módon járjon el: jelezze háziorvosának, vagy amennyiben a tünetek súlyossága indokolja, értesítse az orvosi ügyeletet, a mentőszolgálatot (112). Jelen vizsgálatban való részvétele az általános egészségügyi ellátási betegutat nem befolyásolja.

 

Hívja a 112-t, amennyiben:

 • Nyugalomban nem tud rövid mondatokat befejezni légszomj miatt

 • A légzése hirtelen, egy órán belül rosszabbodik

VAGY amennyiben az alábbi, súlyosabb betegségre utaló általánosabb jelek kialakulnak:

 • Vért köhög fel

 • Ajkai vagy arca elkékül

 • Fázik és izzad, arca sápadt vagy foltos a bőre

 • Kiütése van, mely üvegpohárral történő nyomás ellenére sem fakul

 • Összeesik vagy elájul

 • Izgatottá, zavarttá vagy nagyon álmossá válik

 • Vizelet elakadása-, vagy csökkent vizelési mennyisége van 

 

 

Pulzoximéteres értékek

 • amennyiben mentőhívást indokolttá tévő tüntete van, kérjük haladéktalanul hívja a 112-t!

 • amennyiben nincs ilyen tünete:

 • ha a pulzoximéter SpO2 mezője 93%-nál kisebb értéket mutat 

 • VAGY a megszokott értéknél 5% ponttal kevesebb, de nincs mentő hívást indokló tünete, ismételje meg a mérést. Amennyiben az érték romlik, vagy 60 perc múlva sem javul, hívja háziorvosát vagy az ügyeletet.

 

 Hívja háziorvosát/háziorvosi ügyeletet– amint csak lehetséges, amennyiben:

 • Lassan kezdi még rosszabbul érezni magát, még több légszomja  van az elmúlt két-vagy több órában

 • Légzési nehézsége lesz, amikor fel kell kelnie, hogy mosdóba menjen, vagy hasonló helyzetekben

 • Érzi, hogy valami nincs rendben (általános gyengeség, extrém fáradtság, étvágytalanság, csökkent vizeletmennyiség, képtelen ellátni magát – egyszerű feladatoknál, úgy mint kézmosás, öltözködés, ételkészítés)

Meddig tart a program?

A vizsgálat hosszáról a háziorvosa dönt. Az alap mérési idő két hét, de klinikai állapota függvényében a háziorvosa dönthet úgy, hogy meghosszabbítja a mérési intervallumot, amelyről telefonon értesíti Önt. A háziorvos döntése alapján a mérések lezárultát követően az Ön számára a program véget ér, a kiadott pulzoximéter eszközt megtisztítva / fertőtlenítve, az eredeti csomagolásba visszahelyezve szállításra elő kell készíteni, és a háziorvossal egyeztetett módon vissza kell juttatni.

Elérhetőségeink, amennyiben segítségünkre van szüksége:

Email címünk: info@scn4all.com

Telefonon elérhetőek vagyunk munkanapokon 8.00 – 18.00 között: +36 30 444 6908

Letölthető használati útmutató: e-Oxi_felhasználói_útmutató